Chevillon
Het domein weet de perfecte balans te vinden tussen moderne wijnbouwtechnieken en traditie.
Elke wijnstok ondergaat een grondige controle en indien nodig vinden er interventies plaats.
De "vendange verte" (dit wil zeggen dat er trossen verwijderd worden voordat ze rijp zijn) vindt plaats rond Juli om zo de rendementen te verlagen.
Zodra de druiven beginnen te rijpen, controleren ze deze twee keer per dag om zo een optimale maturiteit te kunnen garanderen. Pluk en triage gebeuren manueel.
Koude maceratie duurt 5 tot 6 dagen waarna de fermentatie natuurlijk start. Daarna worden de wijnen overgepompt op vaten waarvan 30% nieuw zijn en 70% reeds gebruikt, dit voor 15 tot 18 maanden. Hierna worden de vaten "geblend" en nog eens 3 tot weken met rust gelaten alvorens te bottelen door middel van zwaartekracht.
Ze bezitten nu 13ha wijngaarden waarvan het merendeel 1er Cru's. Ook maken ze een zéér exclusieve witte Nuits-Saint-Georges (gemaakt van Pinot Gouges) en dat is absoluut een te ontdekken schat!
Alle wijnen worden gevinifiëerd met dezelfde zorg als de 1er Cru's, en dat merk je... Met cuvée's als Cailles, Vaucrains en Les Saint-Georges krijg je Grand Cru kwaliteit voor de prijs van 1er Cru wijnen!
De wijnen van Chevillon genieten ondertussen wereldfaam. De finesse en complexiteit van deze wijnen worden gesmaakt door liefhebbers uit alle continenten.
Het domein weet de perfecte balans te vinden tussen moderne wijnbouwtechnieken en traditie.
Elke wijnstok ondergaat een grondige controle en indien nodig vinden er interventies plaats.
De "vendange verte" (dit wil zeggen dat er trossen verwijderd worden voordat ze rijp zijn) vindt plaats rond Juli om zo de rendementen te verlagen.
Zodra de druiven beginnen te rijpen, controleren ze deze twee keer per dag om zo een optimale maturiteit te kunnen garanderen. Pluk en triage gebeuren manueel.
Koude maceratie duurt 5 tot 6 dagen waarna de fermentatie natuurlijk start. Daarna worden de wijnen overgepompt op vaten waarvan 30% nieuw zijn en 70% reeds gebruikt, dit voor 15 tot 18 maanden. Hierna worden de vaten "geblend" en nog eens 3 tot weken met rust gelaten alvorens te bottelen door middel van zwaartekracht.
Ze bezitten nu 13ha wijngaarden waarvan het merendeel 1er Cru's. Ook maken ze een zéér exclusieve witte Nuits-Saint-Georges (gemaakt van Pinot Gouges) en dat is absoluut een te ontdekken schat!
Alle wijnen worden gevinifiëerd met dezelfde zorg als de 1er Cru's, en dat merk je... Met cuvée's als Cailles, Vaucrains en Les Saint-Georges krijg je Grand Cru kwaliteit voor de prijs van 1er Cru wijnen!
De wijnen van Chevillon genieten ondertussen wereldfaam. De finesse en complexiteit van deze wijnen worden gesmaakt door liefhebbers uit alle continenten.
Eigenschappen
- 10421210
- Wit
- Bourgogne
- Domaine Robert Chevillon
- Cote de Nuits
- Fruitig & Vol
- 13,00 %
- 75cl