De Clos Apalta 2017 is de 20e vintage van deze wijn die werd geproduceerd met een blend van 48% Carmenere, 26% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot en 1% Petit Verdot uit biologische en biodynamisch gecertificeerde wijngaarden op granieten bodems. De wijn fermenteerde vier tot vijf weken met inheemse gisten in Franse eikenhouten vaten van 7.500 liter en 18% in nieuwe Franse barrique. Malolacticsche gisting vond plaats in nieuwe Franse eikenhouten vaten en de élevage duurde 27 maanden in 85% nieuwe vaten en 15% tweede gebruik. Dit is altijd een krachtige, grote en rijpe wijn die regelmatig 15% alcohol bevat, wat een warme herkomst weerspiegelt. De 2017 is geen uitzondering, misschien een rijpere en krachtigere wijn dan de 2016. Hij is nog steeds erg jong en wordt gekenmerkt door de élevage, met overvloedige balsamico-aroma's en tonen van het hout: kruiden en rook met een asachtige toets. De wijn lijkt behoorlijk getekend door het karakter van de Carmenere. De tannines zijn vrij rond en gepolijst, en de smaken zijn scherp en krachtig.
Eigenschappen
- 40025170
- Rood
- Chilli
- Maipo
- Clos Apalta
- Vol & Krachtig
- 15,00 %
- JS 100 & RP 95
- 75cl