Gesellmann is een domein dat reeds jaren teruggaat in de geschiedenis.
In 1767 werden ze voor de eerste keer vernoemd in officiële documenten. Sindsdien is alle kennis steeds verzameld en bijgehouden voor de toekomstige generaties.
Engelbert Gesellmann zorgde in de jaren 1980 voor een mijlpaal in de geschiedenis van de familie en de wijnbouw in Burgenland door internationale variëteiten aan te planten en ze op te voeden in Franse Barriques.
Voorbeeld hiervan is de iconische pionierswijn, Opus Eximium (gemaakt vanaf 1988).
Het domein bezit 45 hectare wijngaarden wat duidelijk niet genoeg is om de wereldmarkt te voorzien van hun wijnen, maar eerder een select aantal wijnliefhebbers afkomstig uit heel de wereld.
De druiven worden met grote zorg manueel geplukt. Elke druif aan de tros ondergaat een strenge selectie. Deze druiven zijn deels afkomstig van 90 jaar oude wijnstokken.
Wijn maken gaat bij Gesellmann niet enkel over kennis en ervaring, de mensen achter de schermen, maar ook de "state of the art" technologie die ze gebruiken tijdens de vinificatie.
De regio Burgenland leent zich perfect voor het maken van complexe wijnen. Zonnige dagen, koele nachten en de nabijheid van het meer Neusiedler dragen toe tot een ideaal microklimaat die zorgen voor de typische wijnen uit de streek.
In 1767 werden ze voor de eerste keer vernoemd in officiële documenten. Sindsdien is alle kennis steeds verzameld en bijgehouden voor de toekomstige generaties.
Engelbert Gesellmann zorgde in de jaren 1980 voor een mijlpaal in de geschiedenis van de familie en de wijnbouw in Burgenland door internationale variëteiten aan te planten en ze op te voeden in Franse Barriques.
Voorbeeld hiervan is de iconische pionierswijn, Opus Eximium (gemaakt vanaf 1988).
Het domein bezit 45 hectare wijngaarden wat duidelijk niet genoeg is om de wereldmarkt te voorzien van hun wijnen, maar eerder een select aantal wijnliefhebbers afkomstig uit heel de wereld.
De druiven worden met grote zorg manueel geplukt. Elke druif aan de tros ondergaat een strenge selectie. Deze druiven zijn deels afkomstig van 90 jaar oude wijnstokken.
Wijn maken gaat bij Gesellmann niet enkel over kennis en ervaring, de mensen achter de schermen, maar ook de "state of the art" technologie die ze gebruiken tijdens de vinificatie.
De regio Burgenland leent zich perfect voor het maken van complexe wijnen. Zonnige dagen, koele nachten en de nabijheid van het meer Neusiedler dragen toe tot een ideaal microklimaat die zorgen voor de typische wijnen uit de streek.
Eigenschappen
- 30019190
- Rood
- Oostenrijk
- Burgenland
- Gesellmann
- Vol & Krachtig
- 14,50 %
- 100.0% Blaufrankisch
- 75cl