Rond 1500 begon de familie Ricasoli met het verbouwen van wijn en worden aanschouwd als de grondleggers van het moderne Chianti recept.
Hedendaags staat Francesco Ricasoli, de 32ste generatie, aan het hoofd van het impressionante wijndomein.
Echter genoot hij van een opleiding landschapsfotografie, terwijl de wijnproductie echter in de handen was van een Australische multinational.
Maar daar kwam in 1993 prompt verandering in toen Francesco Ricasoli geconfronteerd werd met de verloren gegane glorie van 'zijn domein'.
Francesco Ricasoli was danig gekrenkt dat hij naar de bank stapte om een lening aan te gaan. Daarmee kocht hij de hele concessie terug.
Maar daar stond hij dan, oog in oog met 230 hectare verwaarloosde velden.
Hij liet zich niet uit het veld slaan en koos resoluut voor kwaliteit.
Castello di Brolio is opnieuw het meest bezochte domein van Toscane. "There is nothing like this in Italy," zegt Francesco.
Om de kwaliteit ervan te verbeteren, werkt hij enkel met de beste kwaliteit.
Hedendaags staat Francesco Ricasoli, de 32ste generatie, aan het hoofd van het impressionante wijndomein.
Echter genoot hij van een opleiding landschapsfotografie, terwijl de wijnproductie echter in de handen was van een Australische multinational.
Maar daar kwam in 1993 prompt verandering in toen Francesco Ricasoli geconfronteerd werd met de verloren gegane glorie van 'zijn domein'.
Francesco Ricasoli was danig gekrenkt dat hij naar de bank stapte om een lening aan te gaan. Daarmee kocht hij de hele concessie terug.
Maar daar stond hij dan, oog in oog met 230 hectare verwaarloosde velden.
Hij liet zich niet uit het veld slaan en koos resoluut voor kwaliteit.
Castello di Brolio is opnieuw het meest bezochte domein van Toscane. "There is nothing like this in Italy," zegt Francesco.
Om de kwaliteit ervan te verbeteren, werkt hij enkel met de beste kwaliteit.
Eigenschappen
- 20243220
- Wit
- Italië
- Toscana
- Ricasoli 1141
- Chianti
- Fris & Fruitig
- 12,50 %
- 75cl